skip to Main Content
Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Sportbrede masterclass 4 voor trainers en/of coaches in Sûdwest-Fryslân

13 april, 2022 | 19:30 - 21:30

‎€15

Algemeen

De masterclass is bedoeld voor alle trainers en coaches van verenigingen in Sudwest-Fryslan. Inspirerende sprekers leiden je in op het onderwerp en bespreken ‘best practices’. Met altijd een praktische vertaling naar jouw praktijk. Je kunt er direct mee aan de slag! De sportbrede masterclasses zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen het beweegteam en het lokaal Sportakkoord van de gemeente Sudwest-Fryslan.

Thema ECO-coaching

Deze workshop worden verzorgd door Tjalling van den Berg. Tjalling is docent Lichamelijke Opvoeding en hoofdcoach geweest van Turnschool Heerenveen . Hij heeft lesgegeven op het CIOS Heerenveen en is bondscoach geweest bij de kaats- en hippische bond. Tjalling is ECO-coach

Tijdens deze avond ervaar je zelf hoe je kunt vinden, binden en scoren.

ECO-Coachen is sinds 1 januari 2017 een unieke onafhankelijke stichting. Het team bestaat uit ongeveer 20 ECO-Coaches uit verschillende vakgebieden. Ze inspireren elkaar, talrijke sporters en andere doelgroepen elke woensdag en donderdag in de Epke Zonderlandhal van Sportstad Heerenveen.  De ECO-Coaches zijn (internationaal) actief in  (top)sport, bedrijfsleven, lifestyle, onderwijs, sociale domein, mentale begeleiding, defensie en overheid. Het team kan naast coachen op maat voor individu en teams, ook workshops, cursussen en opleidingen verzorgen. Centraal staat daarin om mensen zichzelf te leren kennen en hun kracht te ervaren (vinden), ze aan een duidelijk doel te (ver)binden en ze te leren om verlies om te zetten in winst (scoren).Uniek is de masterclass ECO-Coachen op woensdag  en ook samen met de Hanzehogeschool Groningen is ECO-Coachen geïntegreerd in de minor Trainer -Coach. De laatste ontwikkeling is de beweging: de Fitte, Frisse Fries. Doel om Fryslân gezondste provincie van Nederland te maken.

ECO-Coachen: verbinden van fysiek en mentaal
Bij al onze activiteiten integreren we  mentale vaardigheden zoals zelfinzicht, willen leren (mindset), omgaan met spanning, focus, weerbaarheid, lef en doorzettingsvermogen. Zorg ervoor dat bij techniektraining deze mentale vaardigheden terug te vinden zijn. Berber van den Berg: ‘Wij moesten op de training wel eens een balkoefening turnen terwijl de hele zaal stil werd gelegd en iedereen naar je keek. Op die manier leerde je onder druk te presteren. Vooral Ego-stressors als cameraopnames, weddenschappen of jury beoordelingen kunnen voor veel stress zorgen tijdens trainingen. Ook andere sporters laten meekijken en het belonen van het winnende team (bijv. als eerste mogen douchen of extra training) zijn mooie vormen hiervoor. Het is niet nodig om altijd echte wedstrijddruk na te bootsen om al een effect te krijgen.

“Als talent geen mentaliteit heeft dan wint mentaliteit van talent”.

Als ECO-Coach streef je er naar dat iemand zelf wil leren. Welke mindset (denkstijl) herken je bij jouw sporters? Een statische mindset waarbij uitdagingen vermeden worden, feedback een bedreiging is en snel opgegeven wordt bij tegenslag? Of coach je op een groeimindset, waarbij uitdagingen gezocht worden, feedback gebruikt wordt om elke dag beter te worden.  Nooit opgeven is hun motto.

Door wie…?

Tjalling van den Berg  was hoofdcoach van Turnschool Heerenveen. Na zijn opleiding aan de ALO Groningen heeft hij zich op de ontwikkeling van turnen en acrogym gestort als docent CIOS Heerenveen.  Als topsportcoach van Turnschool Heerenveen boekte hij succes met vele (inter)nationale kampioenen. Absolute hoogtepunt:  goud Epke Zonderland op de O.S. Londen. Naast turnen was hij bondscoach bij de Kaats – en Hippische Bond.  Dressuuramazone Adelinde Cornelissen (zilver OS Londen)  heeft hij fysiek en mentaal begeleid. Sinds 2013 is hij grondlegger van het ECO-Coachen. Tevens is hij ECO-Coach bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen. In 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Sinds 2018 is hij medecursusleider minor ECO-Coachen van de Hanze Hogeschool Groningen.

Datum, Tijd en Locatie

  • 13 april19.30-21.30 uur: Masterclass 4, Heerenveen

Kosten

Het initiatief van de masterclasses is ontstaan uit het lokaal Sportakkoord van de gemeente Sudwest-Fryslan. Hierdoor hebben we de kosten laag kunnen houden. Omdat de masterclasses allemaal in relatie staan tot elkaar zou het mooi zijn als je ze alle vier kunt volgen. Deelname aan alle vier de avonden is een investering van € 50.- p.p. Een losse masterclass kost € 15,00 p.p.

Aantal deelnemers

Minimaal 10 – maximaal 25

Inschrijving

Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Deelnemers die zich inschrijven voor alle vier de masterclasses krijgen voorrang op deelnemers die zich voor 1-3 masterclasses inschrijven.

Bijzonderheden

Na de uiterste inschrijfdatum,14 maart2022, ontvang je per mail informatie over deze bijeenkomst.

Contactpersoon: Voor vragen kun je altijd een mail sturen naar Sietske Geerards: sietske@sportfryslan.nl.

 

Aanmelden sportbrede masterclasses

  • (voor- en achternaam)

Gegevens

Datum:
13 april, 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
‎€15
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Sportstad Heerenveen
Abe Lenstra Boulevard 23Q
Heerenveen,
+ Google Maps

Organisatoren

Sietske Geerards
Dirk Jelke de Boer
Back To Top