skip to Main Content

Jongeren

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk om te doen. Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende sportactiviteit? Kijk dan snel verder!

Activiteiten voor jou

Actief met leeftijdsgenoten

Of je nu zoekt naar een leuke activiteit om te doen of echt op zoek bent naar een sport, wij zijn er voor je!

Heb je een vraag aan ons?

Je kunt ons bereiken via onderstaande gegevens:

Rik de Vries, buurtsportcoach
en coördinator Jongeren
06 51 44 20 17 / rik@sportfryslan.nl

Cool Súdwest

Wij dagen jou uit iets zinvols te doen met jouw vrijetijd! Ontwikkel jouw talenten, ontmoet mensen, doe iets voor een ander en vooral maak plezier! De buurtsportcoach werkt samen met jongerenwerkers en de cultuurcoach om een mooi aanbod voor jou samen te stellen. Wij vergroten het aanbod van sport, cultuur, kunst en werk in Súdwest-Fryslân. Wij zijn ook erg benieuwd wat jij daarvan vindt of wat je nog mist. Stuur ons vooral een bericht via Instagram, dan gaan we in gesprek!

Behalve meedoen aan activiteiten, kun je ook jouw talenten ontwikkelen of iets betekenen voor de maatschappij. Vanuit verenigingsperspectief zijn er voor jou drie initiatieven ontwikkeld om zinvolle vrijetijdsbesteding te verbinden met sportverenigingen. Doe mee aan één van deze initiatieven! Dat is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam. De ervaring die je daarmee opdoet staat daarnaast ook mooi op jouw CV.

Over Wereldmeiden MDT

Wereldmeiden is een maatjesproject waarin een divers samengestelde groep meiden al sportend hun netwerken voor elkaar ontsluiten en van elkaars leven en achtergrond leren. Maatschappelijke diensttijders sporten een half jaar lang 1 keer per week samen met meiden met een vluchtelingachtergrond.

Samen sporten en bewegen met andere meiden biedt mooie kansen om een isolement te doorbreken en om de gezondheid, participatie en sociale contacten te bevorderen. Door te bewegen worden meiden energieker en daardoor krijgen ze meer motivatie om ook aan andere activiteiten deel te nemen. De bedoeling van Wereldmeiden is daarnaast dat de meiden hun sociale netwerken voor elkaar ontsluiten en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. Maar het allerbelangrijkste is dat de meiden plezier hebben.

In het project Wereldmeiden onderscheiden we twee groepen meiden:

  • Meiden die (al enige tijd) in Nederland wonen en bekend zijn met de Nederlandse sportwereld (de MDT’ers).
  • Meiden die nog maar net in Nederland wonen en bezig zijn met hun inburgering (de deelnemers).

Ben jij een wereldmeid? Dan zoeken wij jou!
Neem contact op via rik@sportfryslan.nl

Word jij trainer van de toekomst?

Jongeren die al (assistent) clubtrainer zijn of graag trainer willen worden, kunnen professionele begeleiding van Cool Súdwest krijgen. Je leert meer over hoe je goede trainingen geeft en wordt gecoacht op didactische en pedagogische vaardigheden. Als trainer ben je een voorbeeldfiguur en met deze extra begeleiding leer je de belangrijkste vaardigheden als trainer/coach.

Past dit bij jou? Dan komen we graag met je in contact. Neem contact op via rik@sportfryslan.nl

Bijdragen aan de maatschappij

Heb je wel eens nagedacht over vrijwilligerswerk bij een sportvereniging? Tijdens vrijwillige werkzaamheden mag je opdrachten doen en word je gecoacht. Bovendien kun je je inzet verbinden aan een studieopdracht. Cool Súdwest werkt namelijk samen met het voortgezet onderwijs. Het mooie aan vrijwilligerwerk is dat je op een laagdrempelige manier leert werken in een non-profit organisatie.

Meer weten over vrijwilligerswerk? Of ben je vrijwilliger en heb je vragen of ideeën? Stuur dan een mail naar rik@sportfryslan.nl.

Al meer dan 1400 jongeren volgen Cool Súdwest op Instagram! Volg jij ons al? Klik hier:

Check alle activiteiten op de Instagram van Cool Súdwest.

Back To Top