skip to Main Content

Jongeren

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk om te doen. Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende sportactiviteit? Kijk dan snel verder!

Activiteiten voor jou

Actief met leeftijdsgenoten

Of je nu zoekt naar een leuke activiteit om te doen of echt op zoek bent naar een sport, wij zijn er voor je!

Heb je een vraag aan ons?

Je kunt ons bereiken via onderstaande gegevens:

Rik de Vries, buurtsportcoach
en coördinator Jongeren
06 51 44 20 17 / rik@sportfryslan.nl

Cool Súdwest

Als buurtsportcoaches zorgen wij samen met de jongerenwerkers van Sociaal Collectief en de Cultuurcoaches van Akte2 voor ‘Cool Súdwest’ voor de vrijetijdsbesteding voor jongeren. Alle sport, cultuur, kunst en werk van Súdwest-Fryslân voor jou op 1 plek! Vanuit verenigingsperspectief zijn er voor jou drie initiatieven ontwikkeld om zinvolle vrijetijdsbesteding te verbinden met sportverenigingen. Neem je deel aan één van deze initiatieven dan word je ook nog eens beloond met een voucher en Proeve Van Bekwaamheid voor in je curriculum vitae.

Bouw je eigen vriendenteam

Je eigen vriendenteam samenstellen en je favoriete sport beoefenen. Wie wil dat nou niet? Het is mogelijk om met je vriendengroep kennis te maken bij een sportvereniging. Samen volgen jullie een aantal proeftrainingen. Vind je het leuk en wil je de sport blijven doen? Ga samen met je vrienden op zoek naar meer vrienden en/of vriendinnen, zodat je uiteindelijk een eigen vriendenteam hebt opgebouwd.

Lijkt dit jou en je vrienden leuk? Dan helpen we jullie graag op weg. Neem contact op via rik@sportfryslan.nl

Word jij trainer van de toekomst?

Jongeren die al (assistent) clubtrainer zijn of graag trainer willen worden, kunnen professionele begeleiding van Cool Súdwest krijgen. Je leert meer over hoe je goede trainingen geeft en wordt gecoacht op didactische en pedagogische vaardigheden. Als trainer ben je een voorbeeldfiguur en met deze extra begeleiding leer je de belangrijkste vaardigheden als trainer/coach.

Past dit bij jou? Dan komen we graag met je in contact. Neem contact op via rik@sportfryslan.nl

Bijdragen aan de maatschappij

Heb je wel eens nagedacht over vrijwilligerswerk bij een sportvereniging? Tijdens vrijwillige werkzaamheden mag je opdrachten doen en word je gecoacht. Bovendien kun je je inzet verbinden aan een studieopdracht. Cool Súdwest werkt namelijk samen met het voortgezet onderwijs. Het mooie aan vrijwilligerwerk is dat je op een laagdrempelige manier leert werken in een non-profit organisatie.

Meer weten over vrijwilligerswerk? Of ben je vrijwilliger en heb je vragen of ideeën? Stuur dan een mail naar rik@sportfryslan.nl.

Cool Súdwest

Al meer dan 650 jongeren volgen Cool Súdwest op Instagram! Volg jij ons al? Klik hier:

Check alle activiteiten op de Instagram van Cool Súdwest.

Back To Top