skip to Main Content

‘Mooie tocht met veel afwisseling’.
De 37 oudere fietsers die neerstreken bij het leuke doarpshûs ‘De Treffe’ in Warns, waren enthousiast over de nieuwe Doortraproute vanuit Warns. Maar er waren ook kanttekeningen: het hobbelige fietspad langs het Rijsterbos is aan onderhoud toe vonden de deelnemers.

Doortraproutes, een initiatief van de Fietsersbond, zijn niet al te lange mooie en groene fietsroutes over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen, een overheidscampagne om mensen zo lang mogelijk veilig te laten doorfietsen: Fietsen tot je 100-ste. In Fryslân wordt dit programma uitgevoerd door de provincie en de Friese gemeenten, waarbij Súdwest-Fryslân mee doet aan het project ‘Kleintje Doortrappen’.

Vorig jaar werden er al 23 Doortraproutes gemaakt. Nu zijn er 9 nieuwe routes, die net als vorig jaar getest worden door de doelgroep. De route vanuit Warns werd afgelopen woensdag 23 juni getest tijdens een speciale Doortraptestdag, waarbij de makers van de route en de buurtsportcoach van de gemeente Súdwest-Fryslân de testfietsers ontmoeten bij het start- en finishpunt van de route. Er werden tips gegeven door de deelnemers en de buurtsportcoach heeft mensen uitgenodigd voor de fietsactiviteit van ‘Kleintje Doortrappen’ op woensdag 29 september in de regio Koudum.

Wilt u meer info over de activiteit in september? Klik dan hier!

Back To Top